Veel gestelde vragen

Als u uw voertuig wilt verkopen, overschrijven, schorsen of exporteren. Dan heeft u een tenaamstellingscode nodig. U kunt de tenaamstellingscode eenvoudig aanvragen via onze website. De tenaamstellingscode ontvangt u binnen enkele werkdagen per post op het adres waar u staat ingeschreven.

Nadat u een aanvraag heeft ingediend ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Daarna ontvangt u binnen 3 werkdagen de nieuwe tenaamstellingscode per post. U ontvangt de code op het hetzelfde adres waar ook uw kenteken geregistreerd staat. U kunt geen verzoek doen om de tenaamstellingscode naar een ander adres te laten verzenden.

Wanneer u de tenaamstellingscode op maandag-donderdag tussen 00:00 en 20:00 bij ons aanvraagt wordt deze binnen twee werkdagen door de RDW verstuurd. U heeft de tenaamstellingscode onder normale omstandigheden dus binnen 3 werkdagen in huis. (Houd er rekening mee dat op maandag geen post wordt bezorgd).

Wanneer de aanvraag op vrijdag of in het weekend bij ons aankomt wordt deze onder normale omstandigheden de eerstvolgende woensdag of donderdag via de post bij u bezorgd.

Indien u de documenten binnen 3 werkdagen wilt ontvangen kiest u voor de optie 'Spoed'. U krijgt dan voorrang op andere aanvragen.

De tenaamstellingscode wordt verstuurd naar het adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het kenteken. U kunt op https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/uw-registratie-bij-de-rdw/uw-huidige-voertuigen-bekijken zien welke kentekens op uw naam geregistreerd staan.

Om te zien welk adres van u bekend is bij de overheid/RDW kunt u inloggen op https://mijn.overheid.nl >> “Persoonlijke gegevens” >> “Basisregistratie Personen” U ziet op deze pagina uw Adresgegevens. De tenaamstellingscode wordt naar uw huidige adres gestuurd.

Kentekencode.nl is een commerciële online dienstverlener op het gebied van RDW tenaamstellingscodes. Uw tenaamstellingscode wordt na het invullen van uw gegevens aangevraagd bij de RDW. Kentekencode.nl staat los van de RDW, wij verwerken enkel tenaamstellingscode aanvragen. kentekencode.nl is geen onderdeel van de RDW of een andere overheidsinstantie.

Wanneer u op kentekencode.nl een nieuwe tenaamstellingscode aanvraagt, wordt daarvoor € 14,95 in rekening gebracht. U krijgt na de betaling direct een bevestiging van uw aanvraag. Wij bieden tevens ook een spoed service aan voor slechts €1,99. Bij een spoed aanvraag krijgt u voorrang op reguliere aanvragen.

Nee, u kunt alleen een tenaamstellingscode ontvangen als u een kentekencard/pasje heeft. Vraag hier een nieuwe kentekencard i.c.m. een nieuwe tenaamstellingscode aan.

1.) Controleer eerst uw e-mailbox. Het kan zijn dat wij gegevens missen, wij sturen u dan altijd een e-mail. Tip: controleer ook uw spambox/reclame map.
2.) Heeft u na 5 werkdagen nog geen tenaamstellingscode per post ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Nadat u uw bestelling geplaatst heeft, wordt de dienst direct door kentekencode.nl geleverd. Het is niet mogelijk om uw geld terug te krijgen. Bij gebruik van deze website ziet u af van uw herroepingsrecht. Indien wij niet alle benodigde gegevens van u ontvangen om de tenaamstellingscode voor u aan te vragen, kunt u geen beroep doen op een terugbetaling.